Lokalafdeling Djursland

Nyhed

Januar smagning - En eventyrlig fortælling om den kulsorte nat

Inkl. lækker vintermad og opskriften på den


Del nyhed :

Den 9. januar tog John Bro os med på en eventyrlig tur igennem den kulsorte nat.

Han var assisteret af Benny og Marianne, der lavede lækker mad inden smagningen - og som havde brygget en øl til anledningen, som vi fik til maden

Lyset blev slukket og stearinlysene kom på bordet.
Et solidt og godt Vinter måltid blev indtaget.
Doktoren fortalte historier.
Folket var helt oppe at "ringe" pga. Øllet (og maden).
Men hvor det gode findes- der findes også det onde.
I går påtog jeg mig rollen, som den onde troldkvinde .
Der er jo en der skal trække gennemsnittet ned.
Tak for en god smagning!
Opskriften på aftenens ret - ses under Galleriet.
Aftenens vindere ses på billedet og er listet her: 
  • Öö Cassis - Pohjala
  • Noa Pecan Mud Cake Chessboard Stout - Omnipollo
  • Trappistes Rochefort 8
  • Ayinger Celebrator - Ayinger Privatbrauerei
  • Love is Everywhere - Grimm Artisanel Ales
  • Mørkeræd - Slowburn Brewing Co-op
  • Proper Black - St Austell Brewery

Opskrift ”I nattens mulm og mørke”

Til ca. 20 personer

Ingredienser:

  • 10 kg osso buco (skulle have været oksehaler)
  • 5 løg
  • 5 gulerødder
  • 1 knoldselleri
  • olie
  • 6 kg kartofler
  • 1 l mælk
  • 250 g smør
  • 2 knoldselleri
  • olie
  • salt
  • 5 dåser sorte bønner
  • olie
  • soya sauce

 

Fremgangsmåde:

Kødet gnides med olie og brunes i en forvarmet ovn

Grøntsagerne skrælles og skæres i stykker. De brunes i en stor gryde.

Det brunede kød lægges i gryden med grøntsager og overhældes med porter til det dækker.

Det simrer i 4 timer.

Kødet tages op og befries for ben, sener og fedt.

Suppen sies over i en lidt mindre gryde og fedtet skummes af, så det ikke bliver alt for fed en sauce.

Det jævnes. Kulør tilsættes evt. hvis man vil have ”i nattens mulm og mørke”.

Kødet tilsættes saucen og varmes igennem.

 

De skrællede kartofler koges.

Vandet hældes fra, og de moses med opvarmet mælk og smør. Smages til med salt og peber.

 

Sellerifritter:

De to knoldselleri skrælles og skæres i stave. De vendes i olie og steger i en forvarmet ovn til de er brune.

Salt strøs over.

 

Bønnetopping:

De sorte bønner skylles og duppes med et viskestykke.

De steges i olie og tilsættes en sjat soya sauce, der koger ind.

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere